Vlak voor het begin van de eurotop gaat Italië proberen om voor een bedrag van 5,50 miljard euro aan staatsobligaties met looptijden van vijf en tien jaar te plaatsen.

Het rendement op de 5-jarige obligatie bedroeg bij de vorige veiling in mei 5,66%, gisteren was dat rendement al opgelopen tot 5,90%.

De Europese beurzen zijn vanmorgen hoger geopend, maar met bescheiden winsten voor de belangrijkste indices. De Stoxx Europe 600 opende een kwart procent hoger, de BEL 20 kon een winst van een half procent tonen. Ageas profiteert van het feit dat de naweeën van de Fortis-erfenis nu eindelijk opgeruimd zijn.

Overeenkomst tussen Atenor en Europees Parlement

ATENOR GROUP en het Europees Parlement hebben op 27 juni 2012 een overeenkomst ondertekend betreffende de verkoop van het gebouw TREBEL dat opgetrokken zal worden op het perceel op de hoek van de Belliardstraat en de Trierstraat, met uitzicht op de esplanade van het Europees Parlement.

De site, met een oppervlakte van meer dan 40 are, huisvest de voormalige zetel van een bank (gebouwd in het begin van de jaren 80), die al meer dan 6 jaar leegstaat omdat ze niet meer beantwoordt aan de huidige markt.

De aanvraag van een stedenbouwkundige en milieuvergunning werd in oktober 2011 ingediend en wordt momenteel onderzocht.

Ze heeft betrekking op de bouw van een nieuw kantoorgebouw van 32.000 m² bovengrondse oppervlakte, terwijl het huidige volume van de ondergrondse oppervlakte behouden blijft. De BREEAMpre?assessment van het gebouw is "Excellent".

De verkoop is onderworpen aan verschillende voorwaarden die gebruikelijk zijn voor dit soort transacties, zodat de resultaten pas bij de oplevering van het gebouw, eind 2016, geboekt zal worden.

Vlak voor het begin van de eurotop gaat Italië proberen om voor een bedrag van 5,50 miljard euro aan staatsobligaties met looptijden van vijf en tien jaar te plaatsen. Het rendement op de 5-jarige obligatie bedroeg bij de vorige veiling in mei 5,66%, gisteren was dat rendement al opgelopen tot 5,90%. De Europese beurzen zijn vanmorgen hoger geopend, maar met bescheiden winsten voor de belangrijkste indices. De Stoxx Europe 600 opende een kwart procent hoger, de BEL 20 kon een winst van een half procent tonen. Ageas profiteert van het feit dat de naweeën van de Fortis-erfenis nu eindelijk opgeruimd zijn. Overeenkomst tussen Atenor en Europees Parlement ATENOR GROUP en het Europees Parlement hebben op 27 juni 2012 een overeenkomst ondertekend betreffende de verkoop van het gebouw TREBEL dat opgetrokken zal worden op het perceel op de hoek van de Belliardstraat en de Trierstraat, met uitzicht op de esplanade van het Europees Parlement. De site, met een oppervlakte van meer dan 40 are, huisvest de voormalige zetel van een bank (gebouwd in het begin van de jaren 80), die al meer dan 6 jaar leegstaat omdat ze niet meer beantwoordt aan de huidige markt. De aanvraag van een stedenbouwkundige en milieuvergunning werd in oktober 2011 ingediend en wordt momenteel onderzocht. Ze heeft betrekking op de bouw van een nieuw kantoorgebouw van 32.000 m² bovengrondse oppervlakte, terwijl het huidige volume van de ondergrondse oppervlakte behouden blijft. De BREEAMpre?assessment van het gebouw is "Excellent". De verkoop is onderworpen aan verschillende voorwaarden die gebruikelijk zijn voor dit soort transacties, zodat de resultaten pas bij de oplevering van het gebouw, eind 2016, geboekt zal worden.