Spanje staat in rep en roer als gevolg van een schandaal over het ontvangen van smeergeld, maar ook in Italië borrelt er van alles. De huidige premier Mario Monti staat er onder vuur als gevolg van de affaire Banca Monte dei Paschi di Siena, de bank die opnieuw staatssteun nodig had.

Volgens de pers zou de regering hebben gelogen over de ware toedracht bij Banca Monte dei Paschi di Siena. De affaire kon met de verkiezingen op komst op geen slechter moment zijn losgebarsten. In de polls heeft de gevreesde Silvio Berlusconi zijn achterstand op Mario Monti in snel tempo goedgemaakt.

Spanje staat in rep en roer als gevolg van een schandaal over het ontvangen van smeergeld, maar ook in Italië borrelt er van alles. De huidige premier Mario Monti staat er onder vuur als gevolg van de affaire Banca Monte dei Paschi di Siena, de bank die opnieuw staatssteun nodig had. Volgens de pers zou de regering hebben gelogen over de ware toedracht bij Banca Monte dei Paschi di Siena. De affaire kon met de verkiezingen op komst op geen slechter moment zijn losgebarsten. In de polls heeft de gevreesde Silvio Berlusconi zijn achterstand op Mario Monti in snel tempo goedgemaakt.