De oorzaak van de flauwe stemming moet worden gezocht in Italië, waar er nog steeds geen oplossing is gevonden voor de politieke crisis. De situatie is zelfs nog ingewikkelder geworden, want nu wordt Silvio Berlusconi binnen zijn eigen partij met dissidentie geconfronteerd.

De vraag waar uiteindelijk alles om draait, is of de regering Letta al dan niet in het zadel kan worden gehouden. Is dat niet het geval, dan zijn verkiezingen onvermijdelijk. Wanneer de Italianen weer naar de stembus moeten, kan dit het land helemaal in chaos storten.

De oorzaak van de flauwe stemming moet worden gezocht in Italië, waar er nog steeds geen oplossing is gevonden voor de politieke crisis. De situatie is zelfs nog ingewikkelder geworden, want nu wordt Silvio Berlusconi binnen zijn eigen partij met dissidentie geconfronteerd. De vraag waar uiteindelijk alles om draait, is of de regering Letta al dan niet in het zadel kan worden gehouden. Is dat niet het geval, dan zijn verkiezingen onvermijdelijk. Wanneer de Italianen weer naar de stembus moeten, kan dit het land helemaal in chaos storten.