Uit de recent gepubliceerde data blijkt dat de Italiaanse economie in een zware recessie is verzeild geraakt, één van de zwaarste in heel Europa. Bovendien is de kans klein dat de noodzakelijke hervormingen tegen de achtergrond van de huidige constellatie doorgevoerd kunnen worden.

Zoals het er nu naar uitziet zal het tekort op de Italiaanse begroting op het einde van dit jaar zijn toegenomen tot 130% van het BBP. Italië bevindt zich al sinds medio 2011 in een recessie en voor het midden van dit jaar wordt er geen beterschap verwacht. Vorig jaar kromp het Italiaans BBP met 2,40%.

Uit de recent gepubliceerde data blijkt dat de Italiaanse economie in een zware recessie is verzeild geraakt, één van de zwaarste in heel Europa. Bovendien is de kans klein dat de noodzakelijke hervormingen tegen de achtergrond van de huidige constellatie doorgevoerd kunnen worden. Zoals het er nu naar uitziet zal het tekort op de Italiaanse begroting op het einde van dit jaar zijn toegenomen tot 130% van het BBP. Italië bevindt zich al sinds medio 2011 in een recessie en voor het midden van dit jaar wordt er geen beterschap verwacht. Vorig jaar kromp het Italiaans BBP met 2,40%.