Dat zou gebeurd zijn met behulp van Deutsche Bank, dat via derivaten de Italiaanse branchegenoot uit de nood hielp. De ingreep heeft echter maar tijdelijk geholpen, want in de loop van 2009 zag Banca Monte dei Paschi di Siena SpA zich toch genoodzaakt om voor 1,90 miljard euro aan steun te zoeken.

De Italiaanse bank zou nu nogmaals 3,90 miljard euro aan extra steun nodig hebben en mogelijk is het einde van de tunnel bijlange nog niet in zicht.

De Italiaanse problemen kunnen Deutsche Bank in nauwe schoentjes brengen, maar Duitsland zal uiteindelijk nooit toestaan dat de grootste Duitse bank het vuur aan de schenen legt.

Dat zou gebeurd zijn met behulp van Deutsche Bank, dat via derivaten de Italiaanse branchegenoot uit de nood hielp. De ingreep heeft echter maar tijdelijk geholpen, want in de loop van 2009 zag Banca Monte dei Paschi di Siena SpA zich toch genoodzaakt om voor 1,90 miljard euro aan steun te zoeken. De Italiaanse bank zou nu nogmaals 3,90 miljard euro aan extra steun nodig hebben en mogelijk is het einde van de tunnel bijlange nog niet in zicht. De Italiaanse problemen kunnen Deutsche Bank in nauwe schoentjes brengen, maar Duitsland zal uiteindelijk nooit toestaan dat de grootste Duitse bank het vuur aan de schenen legt.