Maar de Italiaanse probleemkredieten bereikten anderzijds nieuwe pieken, waarbij vooral het tempo dat ze zijn gestegen als verontrustend werd ervaren. In december zijn die namelijk op jaarbasis met bijna een kwart gestegen en dat is het snelste tempo voor de afgelopen twee jaar.

Italië is weliswaar bevrijd van het Berlusconi-syndroom, maar een totaal bedrag van bijna 150 miljard euro aan probleemkredieten vormt een nieuwe zware blok aan het been van de Italiaanse regering. Sinds 2008 zijn die probleemkredieten al ruimschoots verdubbeld. Een nieuwe grote politieke crisis kan nu volstaan om het land aan de rand van de afgrond te brengen.

Maar de Italiaanse probleemkredieten bereikten anderzijds nieuwe pieken, waarbij vooral het tempo dat ze zijn gestegen als verontrustend werd ervaren. In december zijn die namelijk op jaarbasis met bijna een kwart gestegen en dat is het snelste tempo voor de afgelopen twee jaar. Italië is weliswaar bevrijd van het Berlusconi-syndroom, maar een totaal bedrag van bijna 150 miljard euro aan probleemkredieten vormt een nieuwe zware blok aan het been van de Italiaanse regering. Sinds 2008 zijn die probleemkredieten al ruimschoots verdubbeld. Een nieuwe grote politieke crisis kan nu volstaan om het land aan de rand van de afgrond te brengen.