President Giorgio Napolitano, de Italiaanse president, waarschuwt voor grote sociale onrust wanneer er niet snel een oplossing voor de huidige problemen wordt geformuleerd. De regering zal snel de noodzakelijke hervormingen moeten doorvoeren, onder andere om behoeftige burgers een helpende hand toe te steken.

De Italiaanse economie zit klem in de langste recessie sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog, het land verzuipt bovendien in een enorme schuldenberg. Napolitano heeft als president eigenlijk alleen maar een ceremoniële functie, zodat zijn waarschuwing in elk geval luid en duidelijk weerklinkt.

President Giorgio Napolitano, de Italiaanse president, waarschuwt voor grote sociale onrust wanneer er niet snel een oplossing voor de huidige problemen wordt geformuleerd. De regering zal snel de noodzakelijke hervormingen moeten doorvoeren, onder andere om behoeftige burgers een helpende hand toe te steken. De Italiaanse economie zit klem in de langste recessie sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog, het land verzuipt bovendien in een enorme schuldenberg. Napolitano heeft als president eigenlijk alleen maar een ceremoniële functie, zodat zijn waarschuwing in elk geval luid en duidelijk weerklinkt.