De marktreactie van de afgelopen dagen schijnt volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas voorlopig te bevestigen dat het hier om een naschok gaat en niet de start van een nieuwe eurocrisis.

Het Italiaanse "probleem" zal nog wel een tijd aanslepen maar de onderstromen van een wereldwijd economisch herstel, gekoppeld aan liquiditeitsinjecties door de centrale banken zouden meer risicovolle activa moeten blijven ondersteunen.

Ben Bernanke gaf een paar dagen geleden nog maar eens aan dat de voordelen van QE duidelijk opwegen tegen de mogelijke nadelen.

Aan de andere kant van de Atlantische oceaan sprak Mario Draghi gelijkaardige taal. De ECB is nog heel ver van een verstrakking van het beleid.

De marktreactie van de afgelopen dagen schijnt volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas voorlopig te bevestigen dat het hier om een naschok gaat en niet de start van een nieuwe eurocrisis. Het Italiaanse "probleem" zal nog wel een tijd aanslepen maar de onderstromen van een wereldwijd economisch herstel, gekoppeld aan liquiditeitsinjecties door de centrale banken zouden meer risicovolle activa moeten blijven ondersteunen. Ben Bernanke gaf een paar dagen geleden nog maar eens aan dat de voordelen van QE duidelijk opwegen tegen de mogelijke nadelen. Aan de andere kant van de Atlantische oceaan sprak Mario Draghi gelijkaardige taal. De ECB is nog heel ver van een verstrakking van het beleid.