De Euro Stoxx 50 kon een kleine winst vasthouden, terwijl de BEL 20 wat terrein moest prijsgeven. Bekaert en vooral Belgacom waren opvallende dalers binnen de index.

De Italiaanse obligatierente steeg tot het hoogste niveau in meer dan drie maanden. Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie staat nu op 4,88%, of 9 basispunten boven het slotniveau van vorige week vrijdag. De Spaanse en de Duitse rentes bleven vrijwel ongewijzigd.

Iedereen kijkt uiteraard richting Italië, in afwachting van meer nieuws over de politieke situatie in dat land. Mogelijk zullen de Italianen dit jaar nog opnieuw naar de stembus moeten wanneer Pier-Luigi Bersani niet genoeg steun vindt voor een centrum-linkse coalitie in zijn land.

De Euro Stoxx 50 kon een kleine winst vasthouden, terwijl de BEL 20 wat terrein moest prijsgeven. Bekaert en vooral Belgacom waren opvallende dalers binnen de index. De Italiaanse obligatierente steeg tot het hoogste niveau in meer dan drie maanden. Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie staat nu op 4,88%, of 9 basispunten boven het slotniveau van vorige week vrijdag. De Spaanse en de Duitse rentes bleven vrijwel ongewijzigd. Iedereen kijkt uiteraard richting Italië, in afwachting van meer nieuws over de politieke situatie in dat land. Mogelijk zullen de Italianen dit jaar nog opnieuw naar de stembus moeten wanneer Pier-Luigi Bersani niet genoeg steun vindt voor een centrum-linkse coalitie in zijn land.