Het rendement op de 10-jarige Italiaanse staatsobligatie daalde met 1 basispunt tot 5,11%, nadat dit rendement vorige week vrijdag al met 9 basispunten was gedaald. Het rendement op de 2-jarige Italiaanse staatsobligatie ging maandag acht basispunten lager op 2,84%.

Italië doet het economisch beter dan Spanje

Op basis van de macro-economische indicatoren die vandaag werden bekendgemaakt, doet Italië het beter dan Spanje. Toch stegen ook de koersen van de Spaanse staatsobligaties, waarbij het rendement op de 10-jarige met 1 basispunt daalde tot nog 5,35%. Zowel de spread tussen Italiaanse en Duitse staatsobligaties als die tussen Spaanse en Duitse werd kleiner.

Peter Chatwell, fixed-income strategist bij Credit Agricole Corporate & Investment Bank in Londen, merkte op dat de publicatie van de Chinese index van de aankoopmanagers de risico-appetijt in de Eurozone een duwtje in de rug gaf. We staan echter aan het begin van een nieuw kwartaal, waar nog veel in kan gebeuren.

Het rendement op de Duitse staatsobligaties steeg anderzijds voor de vijfde dag op rij, wat eveneens kadert in het algemeen beeld van een ontspanning in de eurozone. Duitsland veilde vanmiddag zonder zichtbare problemen voor een totaal bedrag van 3,27 miljard euro aan staatsobligaties met een looptijd van zes maanden.

Het rendement op de 10-jarige Italiaanse staatsobligatie daalde met 1 basispunt tot 5,11%, nadat dit rendement vorige week vrijdag al met 9 basispunten was gedaald. Het rendement op de 2-jarige Italiaanse staatsobligatie ging maandag acht basispunten lager op 2,84%.Italië doet het economisch beter dan Spanje Op basis van de macro-economische indicatoren die vandaag werden bekendgemaakt, doet Italië het beter dan Spanje. Toch stegen ook de koersen van de Spaanse staatsobligaties, waarbij het rendement op de 10-jarige met 1 basispunt daalde tot nog 5,35%. Zowel de spread tussen Italiaanse en Duitse staatsobligaties als die tussen Spaanse en Duitse werd kleiner. Peter Chatwell, fixed-income strategist bij Credit Agricole Corporate & Investment Bank in Londen, merkte op dat de publicatie van de Chinese index van de aankoopmanagers de risico-appetijt in de Eurozone een duwtje in de rug gaf. We staan echter aan het begin van een nieuw kwartaal, waar nog veel in kan gebeuren. Het rendement op de Duitse staatsobligaties steeg anderzijds voor de vijfde dag op rij, wat eveneens kadert in het algemeen beeld van een ontspanning in de eurozone. Duitsland veilde vanmiddag zonder zichtbare problemen voor een totaal bedrag van 3,27 miljard euro aan staatsobligaties met een looptijd van zes maanden.