Verschillende economen zijn van mening dat de redding van Griekenland noodzakelijk was, maar hadden er toch een zeer slecht gevoel bij. De redding verliep namelijk allesbehalve vlot.

In Rome had de Italiaanse minister voor buitenlandse zaken Franco Frattini zware kritiek op de Duitsers voor de opgelopen vertraging. Frattini merkte op dat hoe later de tussenkomst, hoe erger de situatie. Aanvankelijk was er sprake van een reddingsplan van 50 euro, tien dagen later werd dat al 110 miljard euro.

Frankrijk draagt 20,70% bij aan het pakket, wat overeenstemt met 16,80 miljard euro. De Franse Financieminister Christine Lagarde zei aan Le Monde dat de rente anderhalf procent boven het tarief dat Frankrijk zelf moet betalen. Daarmee is meteen ook het risico duidelijk dat Frankrijk loopt.

Verschillende economen zijn van mening dat de redding van Griekenland noodzakelijk was, maar hadden er toch een zeer slecht gevoel bij. De redding verliep namelijk allesbehalve vlot. In Rome had de Italiaanse minister voor buitenlandse zaken Franco Frattini zware kritiek op de Duitsers voor de opgelopen vertraging. Frattini merkte op dat hoe later de tussenkomst, hoe erger de situatie. Aanvankelijk was er sprake van een reddingsplan van 50 euro, tien dagen later werd dat al 110 miljard euro. Frankrijk draagt 20,70% bij aan het pakket, wat overeenstemt met 16,80 miljard euro. De Franse Financieminister Christine Lagarde zei aan Le Monde dat de rente anderhalf procent boven het tarief dat Frankrijk zelf moet betalen. Daarmee is meteen ook het risico duidelijk dat Frankrijk loopt.