De enorme financieringsbehoefte van de Italiaanse overheid (ruim EUR 400 miljard in 2012) hangt echter als een donkere wolk boven de obligatiemarkt, hoewel er via aflossingen van bestaande leningen natuurlijk ook weer extra geld beschikbaar komt.

Veel richtinggevend nieuws van bedrijven was er de afgelopen week nog niet, maar dat zal de komende week geleidelijk aan gaan veranderen.

Vandaag komt traditioneel Alcoa als eerste bedrijf met de kwartaalcijfers, maar daarna blijft het even rustig.

Op macro-economisch gebied zal de aandacht ongetwijfeld uitgaan naar de ECB, die donderdag een beslissing neemt omtrent een verdere verlaging van de rente.

De enorme financieringsbehoefte van de Italiaanse overheid (ruim EUR 400 miljard in 2012) hangt echter als een donkere wolk boven de obligatiemarkt, hoewel er via aflossingen van bestaande leningen natuurlijk ook weer extra geld beschikbaar komt. Veel richtinggevend nieuws van bedrijven was er de afgelopen week nog niet, maar dat zal de komende week geleidelijk aan gaan veranderen. Vandaag komt traditioneel Alcoa als eerste bedrijf met de kwartaalcijfers, maar daarna blijft het even rustig. Op macro-economisch gebied zal de aandacht ongetwijfeld uitgaan naar de ECB, die donderdag een beslissing neemt omtrent een verdere verlaging van de rente.