De Italiaanse en Spaanse schulden zullen door het dak vliegen, een evolutie die momenteel trouwens al in volle gang is. Spanje maakte vorige week bekend dat de schulden een nieuw recordniveau hebben bereikt. In het tweede kwartaal bedroeg de totale overheidsschuld 942,80 miljard euro.

Dat stemt overeen met een stijging van 17,10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De schulden zullen zodoende oplopen tot 92,20% van het BBP. Ook de Italiaanse rente zal volgend jaar het recordniveau van 132,20% van het BBP bereiken, waar eerder maar op 129% was gerekend.

De Italiaanse en Spaanse schulden zullen door het dak vliegen, een evolutie die momenteel trouwens al in volle gang is. Spanje maakte vorige week bekend dat de schulden een nieuw recordniveau hebben bereikt. In het tweede kwartaal bedroeg de totale overheidsschuld 942,80 miljard euro. Dat stemt overeen met een stijging van 17,10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De schulden zullen zodoende oplopen tot 92,20% van het BBP. Ook de Italiaanse rente zal volgend jaar het recordniveau van 132,20% van het BBP bereiken, waar eerder maar op 129% was gerekend.