Vooral de Italiaanse en de Franse economie krijgen klappen op exportmarkten, meer zelfs dan de Duitse. De Duitse bedrijven exporteren namelijk producten met een hoge toegevoegde waarde en dat is in veel mindere mate het geval met de Italiaanse en Franse bedrijven.

De klappen die de Italiaanse en de Franse bedrijven komen des te harder aan, omdat de economie van beide landen al bezwaarlijk sterk kan worden genoemd. Maar ook andere Zuid-Europe landen kunnen een te sterke euro missen als kiespijn, zodat ingrepen van de kant van de Europese centrale bank verwacht kunnen worden.

Vooral de Italiaanse en de Franse economie krijgen klappen op exportmarkten, meer zelfs dan de Duitse. De Duitse bedrijven exporteren namelijk producten met een hoge toegevoegde waarde en dat is in veel mindere mate het geval met de Italiaanse en Franse bedrijven. De klappen die de Italiaanse en de Franse bedrijven komen des te harder aan, omdat de economie van beide landen al bezwaarlijk sterk kan worden genoemd. Maar ook andere Zuid-Europe landen kunnen een te sterke euro missen als kiespijn, zodat ingrepen van de kant van de Europese centrale bank verwacht kunnen worden.