Er wordt voor dit jaar nog gerekend op een groei met 0,20%, waar eerst op 0,70% was gerecht. Maar die 0,20% ligt wel duidelijk onder de verwachtingen van de economen. Sommigen maken zich inmiddels opnieuw zorgen over een triple-dip recessie in Italië, maar volgens de centrale bank is er niets aan de hand.

Die gaat voor volgend jaar uit van een groei met 1,30%, waar eerst maar op een groei van het BBP met 1% was gerekend. Het ziet er echter naar uit dat die prognose nog veel te positief is, de kans is groot dat ze in de komende maanden naar beneden aangepast zal worden.

Er wordt voor dit jaar nog gerekend op een groei met 0,20%, waar eerst op 0,70% was gerecht. Maar die 0,20% ligt wel duidelijk onder de verwachtingen van de economen. Sommigen maken zich inmiddels opnieuw zorgen over een triple-dip recessie in Italië, maar volgens de centrale bank is er niets aan de hand. Die gaat voor volgend jaar uit van een groei met 1,30%, waar eerst maar op een groei van het BBP met 1% was gerekend. Het ziet er echter naar uit dat die prognose nog veel te positief is, de kans is groot dat ze in de komende maanden naar beneden aangepast zal worden.