In Spanje wordt van een dead-cat bounce gesproken, de beweging van kat die een gebouw is gevallen maar na die val opnieuw even opveert. In het tweede kwartaal groeide de Spaanse economie weliswaar met 0,60%, maar de werkloosheidsgraad in Spanje bedraagt nog steeds bijna 25%.

Maar het kan nog erger. De Italiaanse economie is sinds 2000 niet meer gegroeid, want dat betekent dat het land onder de fameuze Silvio Berlusconi alleen maar terrein heeft verloren. Italië heeft nu al een triple-dip recessie achter de rug en van verbetering valt niet veel te merken.

In Spanje wordt van een dead-cat bounce gesproken, de beweging van kat die een gebouw is gevallen maar na die val opnieuw even opveert. In het tweede kwartaal groeide de Spaanse economie weliswaar met 0,60%, maar de werkloosheidsgraad in Spanje bedraagt nog steeds bijna 25%. Maar het kan nog erger. De Italiaanse economie is sinds 2000 niet meer gegroeid, want dat betekent dat het land onder de fameuze Silvio Berlusconi alleen maar terrein heeft verloren. Italië heeft nu al een triple-dip recessie achter de rug en van verbetering valt niet veel te merken.