De aandelenmarkten zijn de afgelopen dagen echter duidelijk in betere doen, zo merkt Philippe Gijsels van BNP Paribas terecht op. De angst over het verminderen van de QE in de VS lijkt wat te zijn verminderd. Ondertussen heeft Mario Draghi aangegeven dat de rentes in Europa nog lang exceptioneel laag zullen blijven.

Ook de nieuwe Governor van de Bank of England liet zich niet onbetuigd. Daar zit er klaarblijkelijk ook nog meer QE aan te komen. En dan hebben we het nog niet over de Japanners.

Kortom, het monetaire beleid zal nog een hele tijd heel erg soepel blijven, iets dat de aandelenmarkten verder kan ondersteunen. Daarbij mogen we niet vergeten dat wanneer de QE verminderd wordt, we er ook een Amerikaanse economie voor terugkrijgen die aan een sterker tempo groeit.

De aandelenmarkten zijn de afgelopen dagen echter duidelijk in betere doen, zo merkt Philippe Gijsels van BNP Paribas terecht op. De angst over het verminderen van de QE in de VS lijkt wat te zijn verminderd. Ondertussen heeft Mario Draghi aangegeven dat de rentes in Europa nog lang exceptioneel laag zullen blijven. Ook de nieuwe Governor van de Bank of England liet zich niet onbetuigd. Daar zit er klaarblijkelijk ook nog meer QE aan te komen. En dan hebben we het nog niet over de Japanners. Kortom, het monetaire beleid zal nog een hele tijd heel erg soepel blijven, iets dat de aandelenmarkten verder kan ondersteunen. Daarbij mogen we niet vergeten dat wanneer de QE verminderd wordt, we er ook een Amerikaanse economie voor terugkrijgen die aan een sterker tempo groeit.