Het is de afgelopen weken en zelfs maanden relatief stil gebleven rond Italië, maar daar zou binnenkort verandering in kunnen komen.

Het land is politiek een complete chaos, maar daarbij moet nog eens rekening worden gehouden dat de economische toestand stilaan rampzalig aan het worden is. Het is van de Tweede Wereldoorlog geleden dat de economie nog in zo'n diep dal is terechtgekomen.

De bedrijven krijgen nog amper kredieten en de Europese Centrale Bank doet niet anders dan werkloos toekijken. Typisch voor landen die in een economische afgrond dreigen te belanden, gaat het ook met de politieke situatie van kwaad naar erger. Bovendien is er weinig hoop op beterschap, met nieuwe verkiezingen op komst.

Het is de afgelopen weken en zelfs maanden relatief stil gebleven rond Italië, maar daar zou binnenkort verandering in kunnen komen. Het land is politiek een complete chaos, maar daarbij moet nog eens rekening worden gehouden dat de economische toestand stilaan rampzalig aan het worden is. Het is van de Tweede Wereldoorlog geleden dat de economie nog in zo'n diep dal is terechtgekomen. De bedrijven krijgen nog amper kredieten en de Europese Centrale Bank doet niet anders dan werkloos toekijken. Typisch voor landen die in een economische afgrond dreigen te belanden, gaat het ook met de politieke situatie van kwaad naar erger. Bovendien is er weinig hoop op beterschap, met nieuwe verkiezingen op komst.