De economie van het land herstelt van de zwaarste recessie in 20 jaar, maar dat herstel dreigt stil te vallen wanneer er geen krachtige regering komt. President Giorgio Napolitano vroeg afgelopen vrijdag aan Pier Luigi Bersani om te proberen een regering op de been te brengen.

De leider van centrum-links beschikt echter over onvoldoende steun om een stabiele regering op de been te brengen. In de afgelopen weken is de economische onzekerheid alleen maar toegenomen, gezien de patstelling op het politieke vlak de bedrijfswereld weinig hoop voor de toekomst geeft.

De economie van het land herstelt van de zwaarste recessie in 20 jaar, maar dat herstel dreigt stil te vallen wanneer er geen krachtige regering komt. President Giorgio Napolitano vroeg afgelopen vrijdag aan Pier Luigi Bersani om te proberen een regering op de been te brengen. De leider van centrum-links beschikt echter over onvoldoende steun om een stabiele regering op de been te brengen. In de afgelopen weken is de economische onzekerheid alleen maar toegenomen, gezien de patstelling op het politieke vlak de bedrijfswereld weinig hoop voor de toekomst geeft.