Opmerkelijk is volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat Amerikaanse banken bij de Fed nu 75 bp betalen voor een dollarlening terwijl de Europese bij de ECB nu minder dan 60 bp betalen.

Eerder op de dag verlaagde de Chinese centrale bank voor het eerst in drie jaar de reservevereisten voor banken, waardoor de kredietverlening en de economie minder geremd zullen worden.

Deze actie lijkt nodig omdat uit de inkoopmanagersindices van China een duidelijke afzwakking blijkt, waarbij de orders nog sterker afnamen.

Opmerkelijk is volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat Amerikaanse banken bij de Fed nu 75 bp betalen voor een dollarlening terwijl de Europese bij de ECB nu minder dan 60 bp betalen. Eerder op de dag verlaagde de Chinese centrale bank voor het eerst in drie jaar de reservevereisten voor banken, waardoor de kredietverlening en de economie minder geremd zullen worden. Deze actie lijkt nodig omdat uit de inkoopmanagersindices van China een duidelijke afzwakking blijkt, waarbij de orders nog sterker afnamen.