Bij marktanalyse gaat het volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas vaak niet over absolute waarden maar over relatieve bewegingen.

En de eurozone die van een moeilijk 2013 naar een beter 2014 springt, heeft de grootste hefboom.

Dit is des te meer het geval voor de landen van de periferie waar de crisis het ergste was, maar die nu geleidelijk aan recht krabbelen.

Daarom zou Italië na jaren van "underperformance" in 2014 wel eens (verrassend) de sterkste beurs kunnen zijn. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan kan de Nasdaq verrassen met een nieuw record, waarbij de historische piekniveaus weer in het vizier komen.

Bij marktanalyse gaat het volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas vaak niet over absolute waarden maar over relatieve bewegingen. En de eurozone die van een moeilijk 2013 naar een beter 2014 springt, heeft de grootste hefboom. Dit is des te meer het geval voor de landen van de periferie waar de crisis het ergste was, maar die nu geleidelijk aan recht krabbelen. Daarom zou Italië na jaren van "underperformance" in 2014 wel eens (verrassend) de sterkste beurs kunnen zijn. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan kan de Nasdaq verrassen met een nieuw record, waarbij de historische piekniveaus weer in het vizier komen.