De Italiaanse economie kromp met 0,90%, waar maar op een krimp met 0,60% was gerekend. De Brusselse beurs houdt goed stand, met dank aan AB-InBev en vooral KBC. Op de valutamarkten moet de euro plooien.

Vandaag werden in Europa nogal wat bedrijfsresultaten bekendgemaakt, waaronder die van Nestlé. De Zwitserse producent van consumentengoederen kon beter dan verwachte cijfers voorleggen. Toch merkten de Zwitsers op de omzet wereldwijd aan het vertragen is.

De Franse autoconstructeur Renault kondigde een daling van de nettowinst met 15% aan, maar het bedrijf verzekerde nogmaals dat de omzet over het volledige boekjaar hoger zal uitkomen. ABB kondigde een verhoging van het dividend aan na de publicatie van beter dan verwachte resultaten.

De Italiaanse economie kromp met 0,90%, waar maar op een krimp met 0,60% was gerekend. De Brusselse beurs houdt goed stand, met dank aan AB-InBev en vooral KBC. Op de valutamarkten moet de euro plooien. Vandaag werden in Europa nogal wat bedrijfsresultaten bekendgemaakt, waaronder die van Nestlé. De Zwitserse producent van consumentengoederen kon beter dan verwachte cijfers voorleggen. Toch merkten de Zwitsers op de omzet wereldwijd aan het vertragen is. De Franse autoconstructeur Renault kondigde een daling van de nettowinst met 15% aan, maar het bedrijf verzekerde nogmaals dat de omzet over het volledige boekjaar hoger zal uitkomen. ABB kondigde een verhoging van het dividend aan na de publicatie van beter dan verwachte resultaten.