Ook de Brusselse beurs is lager geopend, met een verlies van ongeveer driekwart procent voor de BEL 20. Voorlopig houdt de index echter nog steeds stand boven de kaap van 2300. UCB gaat nog even verder op het elan van gisteren, terwijl KBC niet toevallig de sterkste daler is binnen de index.

ECB gaat waarschijnlijk niets doen

Vanmiddag vergadert de Europese Centrale Bank, maar algemeen wordt verwacht dat die haar rentepolitiek niet gaat wijzigen. De basisrente zal dus waarschijnlijk ongewijzigd worden gehouden op 1%. Toch verwachten heel wat analisten dat de centrale bank die basisrente gaat verlagen wanneer de economische omstandigheden verder verslechteren.

Agfa HealthCare sluit akkoord af met Novation

Agfa HealthCare maakt gisteren bekend dat het een nieuw driejarig contract heeft afgesloten met Novation, een toonaangevend toeleveringsbedrijf voor de gezondheidszorgsector in de Verenigde Staten. Het contract voorziet de levering van systemen voor computergestuurde radiografie (CR) aan meer dan 65 000 leden en filialen van VHA, UHC en Provista in de Verenigde Staten. Het contract, dat ingaat op 1 mei 2012, is het meest recente in een reeks akkoorden tussen Agfa HealthCare, en Novation en zijn leden, waarvan het oudste dateert van 2006. Agfa HealthCare heeft ook akkoorden met Novation voor het leveren van Picture Archiving and Communication Systems (PACS) en systemen voor directe digitale radiografie (DR). Ondanks het bericht noteert de koers van Agfa-Gevaert zowat 2,50% lager.

Ook de Brusselse beurs is lager geopend, met een verlies van ongeveer driekwart procent voor de BEL 20. Voorlopig houdt de index echter nog steeds stand boven de kaap van 2300. UCB gaat nog even verder op het elan van gisteren, terwijl KBC niet toevallig de sterkste daler is binnen de index. ECB gaat waarschijnlijk niets doen Vanmiddag vergadert de Europese Centrale Bank, maar algemeen wordt verwacht dat die haar rentepolitiek niet gaat wijzigen. De basisrente zal dus waarschijnlijk ongewijzigd worden gehouden op 1%. Toch verwachten heel wat analisten dat de centrale bank die basisrente gaat verlagen wanneer de economische omstandigheden verder verslechteren. Agfa HealthCare sluit akkoord af met Novation Agfa HealthCare maakt gisteren bekend dat het een nieuw driejarig contract heeft afgesloten met Novation, een toonaangevend toeleveringsbedrijf voor de gezondheidszorgsector in de Verenigde Staten. Het contract voorziet de levering van systemen voor computergestuurde radiografie (CR) aan meer dan 65 000 leden en filialen van VHA, UHC en Provista in de Verenigde Staten. Het contract, dat ingaat op 1 mei 2012, is het meest recente in een reeks akkoorden tussen Agfa HealthCare, en Novation en zijn leden, waarvan het oudste dateert van 2006. Agfa HealthCare heeft ook akkoorden met Novation voor het leveren van Picture Archiving and Communication Systems (PACS) en systemen voor directe digitale radiografie (DR). Ondanks het bericht noteert de koers van Agfa-Gevaert zowat 2,50% lager.