De Italiaanse banken kunnen nu dezelfde richting uitgaan als de Spaanse, hoewel de Italiaanse vastgoedsector een crisis als de Spaanse bespaard is gebleven. De stijging van het aantal probleemkredieten is echter ook in Italië begonnen, zij het dat de situatie voorlopig nog niet zo ernstig als in Spanje.

JP Morgan Chase signaleert echter een recente forse toename van het aantal probleemkredieten bij de Italiaanse banken, op de eerste plaats als gevolg van de toename van de werkloosheid. Met enige vertraging dreigt Italië dezelfde weg op te gaan als Spanje en dat belooft niet veel goeds voor de toekomst.

De Italiaanse banken kunnen nu dezelfde richting uitgaan als de Spaanse, hoewel de Italiaanse vastgoedsector een crisis als de Spaanse bespaard is gebleven. De stijging van het aantal probleemkredieten is echter ook in Italië begonnen, zij het dat de situatie voorlopig nog niet zo ernstig als in Spanje. JP Morgan Chase signaleert echter een recente forse toename van het aantal probleemkredieten bij de Italiaanse banken, op de eerste plaats als gevolg van de toename van de werkloosheid. Met enige vertraging dreigt Italië dezelfde weg op te gaan als Spanje en dat belooft niet veel goeds voor de toekomst.