Sinds 2008 is de gemiddelde prijs voor een woning in Italië met 16% gedaald in reële termen. Daarbij moet rekening worden gehouden dat 44% van de openstaande kredieten gelinkt zijn aan vastgoed. Het zal duidelijk zijn dat dit een gevaarlijke situatie is.

Tikkende tijdbom

Claudio Scardovi, managing director bij AlixPartners, durft zelfs te spreken van een tikkende tijdbom. Er is weliswaar geen sprake van een zeepbel zoals in Spanje of in het Verenigd Koninkrijk, maar toch bestaat het risico op een crash die vroeger of later kan optreden wanneer er niets gebeurt.

Sinds 2008 is de gemiddelde prijs voor een woning in Italië met 16% gedaald in reële termen. Daarbij moet rekening worden gehouden dat 44% van de openstaande kredieten gelinkt zijn aan vastgoed. Het zal duidelijk zijn dat dit een gevaarlijke situatie is. Tikkende tijdbomClaudio Scardovi, managing director bij AlixPartners, durft zelfs te spreken van een tikkende tijdbom. Er is weliswaar geen sprake van een zeepbel zoals in Spanje of in het Verenigd Koninkrijk, maar toch bestaat het risico op een crash die vroeger of later kan optreden wanneer er niets gebeurt.