De Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index ging als gevolg van de zwakte van de Italiaanse banken eveneens mee onderuit.

Gouverneur Mario Draghi van de Italiaanse centrale bank probeerde de storm te bezweren met de verklaring dat de Italiaanse banken de Europese stress tests zullen doorstaan.

Charles Diebel, head market strategy bij Lloyds Bank Corporate Markets in Londen, is van mening dat de beleggers zich vooral zorgen maken over de Italiaanse staatsschulden die de banken in portefeuille hebben.

De Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index ging als gevolg van de zwakte van de Italiaanse banken eveneens mee onderuit. Gouverneur Mario Draghi van de Italiaanse centrale bank probeerde de storm te bezweren met de verklaring dat de Italiaanse banken de Europese stress tests zullen doorstaan. Charles Diebel, head market strategy bij Lloyds Bank Corporate Markets in Londen, is van mening dat de beleggers zich vooral zorgen maken over de Italiaanse staatsschulden die de banken in portefeuille hebben.