Het is niet helemaal duidelijk wat er nu te gebeuren staat. Een aantal parlementsleden zouden toch bereid zijn om de regering te blijven ondersteunen, vanuit het gezichtspunt dat alles beter is dan nieuwe verkiezingen. Ook president Napolitano spaart kosten noch moeite om de regering in het zadel te houden.

Hij mag in ieder geval op de steun van de Italiaanse banken rekenen, want die kijken met een bang hart naar Mario Draghi. De banken hebben samen voor een bedrag van ongeveer 400 miljard euro in portefeuille, een record uit de geschiedenis van de sector. Zij hopen uiteraard dat Draghi wordt zal houden en doen "Whatever It Takes".

Het is niet helemaal duidelijk wat er nu te gebeuren staat. Een aantal parlementsleden zouden toch bereid zijn om de regering te blijven ondersteunen, vanuit het gezichtspunt dat alles beter is dan nieuwe verkiezingen. Ook president Napolitano spaart kosten noch moeite om de regering in het zadel te houden. Hij mag in ieder geval op de steun van de Italiaanse banken rekenen, want die kijken met een bang hart naar Mario Draghi. De banken hebben samen voor een bedrag van ongeveer 400 miljard euro in portefeuille, een record uit de geschiedenis van de sector. Zij hopen uiteraard dat Draghi wordt zal houden en doen "Whatever It Takes".