Daardoor is het ministerie van Financiën gedwongen om nieuwe kopers voor haar staatsobligaties in binnen- en buitenland te zoeken. Of de Italiaanse banken nog meer obligaties mogen kopen, hangt in eerste instantie af van de Europese Centrale Bank.

Die heeft al gewezen op de kwetsbaarheid van de Italiaanse banken, waarbij tevens werd gewezen op het feit dat Italië belangrijk is voor de toekomst van de eurozone. Momenteel bezitten de banken voor bijna 400 miljard dollar aan staatsobligaties en dat is bijna het dubbele van in 2011.

Daardoor is het ministerie van Financiën gedwongen om nieuwe kopers voor haar staatsobligaties in binnen- en buitenland te zoeken. Of de Italiaanse banken nog meer obligaties mogen kopen, hangt in eerste instantie af van de Europese Centrale Bank. Die heeft al gewezen op de kwetsbaarheid van de Italiaanse banken, waarbij tevens werd gewezen op het feit dat Italië belangrijk is voor de toekomst van de eurozone. Momenteel bezitten de banken voor bijna 400 miljard dollar aan staatsobligaties en dat is bijna het dubbele van in 2011.