"Om zich tegen laag of negatief reëel rendement te beschermen, moeten beleggers gebruik proberen te maken van de kansen die zich wereldwijd voordoen en van de mogelijkheden die schuilen in de verschillende kapitaalstructuren op portefeuilleniveau", zegt Emons.

Ten aanzien van de eurozone is PIMCO neutraal tot overwogen in Italiaans en Spaans waardepapier, na een lange periode van onderweging in Europese periferie-risico's.

Hierin is de weerslag te zien van de geloofwaardige bescherming die de ECB biedt tegen redenominatie, waardoor het risico op significant nadelige scenario's op de middellange termijn afneemt, en van de relatieve waarde van Italiaanse en Spaanse staatsobligaties vergeleken met alternatieve vastrentende waarden in Europa en de rest van de wereld.

Ofschoon aandelen wereldwijd onder druk staan, doordat ondernemingen moeite hebben om bij de lage nominale groei hun winst op peil te houden, ziet PIMCO kansen in kwaliteitsaandelen van bedrijven met een sterke balans, een hoge operating margin en hoge, stabiele dividenduitkeringen.

Ten aanzien van valuta ziet PIMCO mogelijkheden in een gediversifieerd mandje van valuta van opkomende Aziatische landen, als goed alternatief voor de euro en de Amerikaanse dollar.

"Om zich tegen laag of negatief reëel rendement te beschermen, moeten beleggers gebruik proberen te maken van de kansen die zich wereldwijd voordoen en van de mogelijkheden die schuilen in de verschillende kapitaalstructuren op portefeuilleniveau", zegt Emons. Ten aanzien van de eurozone is PIMCO neutraal tot overwogen in Italiaans en Spaans waardepapier, na een lange periode van onderweging in Europese periferie-risico's. Hierin is de weerslag te zien van de geloofwaardige bescherming die de ECB biedt tegen redenominatie, waardoor het risico op significant nadelige scenario's op de middellange termijn afneemt, en van de relatieve waarde van Italiaanse en Spaanse staatsobligaties vergeleken met alternatieve vastrentende waarden in Europa en de rest van de wereld. Ofschoon aandelen wereldwijd onder druk staan, doordat ondernemingen moeite hebben om bij de lage nominale groei hun winst op peil te houden, ziet PIMCO kansen in kwaliteitsaandelen van bedrijven met een sterke balans, een hoge operating margin en hoge, stabiele dividenduitkeringen. Ten aanzien van valuta ziet PIMCO mogelijkheden in een gediversifieerd mandje van valuta van opkomende Aziatische landen, als goed alternatief voor de euro en de Amerikaanse dollar.