De krimp was echter minder groot dan verwacht. De ISM-index van de aankoopmanagers stond vorige maand op 35,80, tegenover 35,60 de maand voordien.

De analisten hadden gerekend op een daling van de index tot 33,80. Elke stand van de index onder 50 wijst op een krimp van de activiteiten in de fabrieksnijverheid, boven 50 groeit de economie.

De index bereikte in december een dieptepunt op 32,90. Volgens Norbert Ore, voorzitter van het ISM, bleek dat de hoop op een snelle opleving van de VS-economie eerder klein is. Sommige ondervraagden hopen dat het stimuleringsprogramma zal helpen.

De krimp was echter minder groot dan verwacht. De ISM-index van de aankoopmanagers stond vorige maand op 35,80, tegenover 35,60 de maand voordien. De analisten hadden gerekend op een daling van de index tot 33,80. Elke stand van de index onder 50 wijst op een krimp van de activiteiten in de fabrieksnijverheid, boven 50 groeit de economie. De index bereikte in december een dieptepunt op 32,90. Volgens Norbert Ore, voorzitter van het ISM, bleek dat de hoop op een snelle opleving van de VS-economie eerder klein is. Sommige ondervraagden hopen dat het stimuleringsprogramma zal helpen.