Zelf de Russische annexatie van De Krim had volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer nauwelijks invloed op de prijs van de belangrijkste grondstof in de wereld.

In een dergelijke rustige markt bouwen de meeste handelaren hun posities af. Dat er nu wel werd gereageerd op een politieke ontwikkeling heeft wellicht het meeste te maken met de snelheid waarmee het ISIL steden verovert. Toch lijkt een verdere stijging van de prijs niet voor de hand te liggen.

Het zuiden van Irak wordt nog niet bedreigd en daar zijn juist de grote olievelden. Daarnaast denken militaire analisten dat Kirkuk redelijk gemakkelijk door de Koerden in handen kan worden gehouden. En als er toch interrupties ontstaan in de toevoer van olie kunnen de meeste andere oliestaten dit met gemak opvangen.

Zelf de Russische annexatie van De Krim had volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer nauwelijks invloed op de prijs van de belangrijkste grondstof in de wereld. In een dergelijke rustige markt bouwen de meeste handelaren hun posities af. Dat er nu wel werd gereageerd op een politieke ontwikkeling heeft wellicht het meeste te maken met de snelheid waarmee het ISIL steden verovert. Toch lijkt een verdere stijging van de prijs niet voor de hand te liggen. Het zuiden van Irak wordt nog niet bedreigd en daar zijn juist de grote olievelden. Daarnaast denken militaire analisten dat Kirkuk redelijk gemakkelijk door de Koerden in handen kan worden gehouden. En als er toch interrupties ontstaan in de toevoer van olie kunnen de meeste andere oliestaten dit met gemak opvangen.