Zelfs de meest bekende economen slagen er niet in om een sluitende reden te vinden voor het feit dat de werkloosheid zo hoog blijft. Af en toe worden de gekste theorieën aangedragen om het probleem van de werkloosheid te verklaren. Is zwaarlijvigheid de oorzaak van de Amerikaanse werkloosheid?

Dat zou kunnen blijken uit een onderzoek uitgevoerd door Gallup's. Daaruit blijkt dat Amerikanen die langer dan een jaar zonder werk zitten meer kans hebben om aan obesitas te lijden dan zij die korter werkloos zijn. Maar 22,80% van wie twee weken of korter werkloos is, leidt aan zwaarlijvigheid. Bij wie langer dan een jaar werkloos is, loopt dit percentage op tot 32,70%.

Zelfs de meest bekende economen slagen er niet in om een sluitende reden te vinden voor het feit dat de werkloosheid zo hoog blijft. Af en toe worden de gekste theorieën aangedragen om het probleem van de werkloosheid te verklaren. Is zwaarlijvigheid de oorzaak van de Amerikaanse werkloosheid? Dat zou kunnen blijken uit een onderzoek uitgevoerd door Gallup's. Daaruit blijkt dat Amerikanen die langer dan een jaar zonder werk zitten meer kans hebben om aan obesitas te lijden dan zij die korter werkloos zijn. Maar 22,80% van wie twee weken of korter werkloos is, leidt aan zwaarlijvigheid. Bij wie langer dan een jaar werkloos is, loopt dit percentage op tot 32,70%.