De Tijd titelde gisteren "Umicore verspeelt krediet van analisten" n.a.v. dit laatste rapport.

Wanneer Geert Van Herck van Leleux zoveel pessimisme ziet, kijkt hij uit naar bodemvorming in de koers.

Want vaak is het pessimisme het hoogst bij bodemvorming. In de technische analyse kan U zodoende alvast één belangrijke reden zien waarom een zeker optimisme t.o.v. het toekomstige koersverloop is gewettigd.

Vanuit fundamenteel vlak richten veel analisten hun pijlen op de recyclagedivisie van Umicore (28% van de omzet maar 61% van de bedrijfswinst).

Deze divisie recycleert vooral goud en zilver uit afgedankte electronica. Vandaar dat de goud- en zilverprijs een grote invloed uitoefenen op de rendabiliteit van deze divisie. Door de scherpe daling van de goud- en zilverprijs deelde Umicore dan ook in de klappen.

Maar de afgelopen dagen lijkt er toch iets te bewegen in de goudmarkt: gisteren veerde de goudmijnsector met meer dan

5% op en het lijkt er sterk op dat een technisch herstel (dat misschien tot meer kan uitgroeien) in de goudmarkt is ingezet.

Misschien kan de opvering van het gele metaal positief afstralen op Umicore. Van Herck heeft een advies opbouwen.

De Tijd titelde gisteren "Umicore verspeelt krediet van analisten" n.a.v. dit laatste rapport. Wanneer Geert Van Herck van Leleux zoveel pessimisme ziet, kijkt hij uit naar bodemvorming in de koers. Want vaak is het pessimisme het hoogst bij bodemvorming. In de technische analyse kan U zodoende alvast één belangrijke reden zien waarom een zeker optimisme t.o.v. het toekomstige koersverloop is gewettigd. Vanuit fundamenteel vlak richten veel analisten hun pijlen op de recyclagedivisie van Umicore (28% van de omzet maar 61% van de bedrijfswinst). Deze divisie recycleert vooral goud en zilver uit afgedankte electronica. Vandaar dat de goud- en zilverprijs een grote invloed uitoefenen op de rendabiliteit van deze divisie. Door de scherpe daling van de goud- en zilverprijs deelde Umicore dan ook in de klappen. Maar de afgelopen dagen lijkt er toch iets te bewegen in de goudmarkt: gisteren veerde de goudmijnsector met meer dan 5% op en het lijkt er sterk op dat een technisch herstel (dat misschien tot meer kan uitgroeien) in de goudmarkt is ingezet. Misschien kan de opvering van het gele metaal positief afstralen op Umicore. Van Herck heeft een advies opbouwen.