Koersen kunnen volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer niet alleen maar omhoog gaan. Zelfs de grootste optimist kan dat niet stellen.

En dalingen horen er nu eenmaal bij. De daling van donderdag was relatief beperkt met 1,4%. Die van maandag 4 februari was groter met een daling van 1,5%.

Rustiger

Daarmee hebben de beleggers voorlopig ook de twee verliesdagen groter dan 1% van het hele jaar gehad. In heel januari was er geen daling groter dan 1% op te tekenen.

Dat was vorig jaar wel anders. In het vierde kwartaal waren er 4 verliesdagen groter dan 1%. Het derde kwartaal waren dat er 7. In het tweede kwartaal 13. En in het eerste kwartaal 6 waarvan 5 in de maand maart.

Nu moeten we de maand maart ook nog in dus het kan nog gaan stormen op de Europese beurzen. Maar met de woorden van de grote Westerse filosoof Johan Cruyff "elk nadeel heeft zijn voordeel" werden er ook aandelen gekocht.

Dat werd onder andere gedaan door de bestuursvoorzitter van Akzo Nobel Büchner. En hij heeft er een neus voor want de aankoopprijs was slechts een paar dubbeltjes boven de laagste koers in de afgelopen maanden.

Koersen kunnen volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer niet alleen maar omhoog gaan. Zelfs de grootste optimist kan dat niet stellen. En dalingen horen er nu eenmaal bij. De daling van donderdag was relatief beperkt met 1,4%. Die van maandag 4 februari was groter met een daling van 1,5%. Rustiger Daarmee hebben de beleggers voorlopig ook de twee verliesdagen groter dan 1% van het hele jaar gehad. In heel januari was er geen daling groter dan 1% op te tekenen. Dat was vorig jaar wel anders. In het vierde kwartaal waren er 4 verliesdagen groter dan 1%. Het derde kwartaal waren dat er 7. In het tweede kwartaal 13. En in het eerste kwartaal 6 waarvan 5 in de maand maart. Nu moeten we de maand maart ook nog in dus het kan nog gaan stormen op de Europese beurzen. Maar met de woorden van de grote Westerse filosoof Johan Cruyff "elk nadeel heeft zijn voordeel" werden er ook aandelen gekocht. Dat werd onder andere gedaan door de bestuursvoorzitter van Akzo Nobel Büchner. En hij heeft er een neus voor want de aankoopprijs was slechts een paar dubbeltjes boven de laagste koers in de afgelopen maanden.