Bijna een jaar later is de economische situatie in Spanje alleen maar verslechterd, de werkloosheid is verder opgelopen en de vooruitzichten zien er allesbehalve schitterend uit. Toch is de rente op Spaanse staatsobligaties teruggevallen tot in de buurt van 4,30%, wat overeenstemt met pre-crisisniveaus.

Nu doet zich het vreemde fenomeen voor dat Rwanda deze week staatsobligaties heeft uitgegeven met een coupon van 7%. Is de Spaanse economie dan vergelijkbaar met de Rwandese?, zo luidt een logische vraag.

Zo erg is de situatie ondanks de steil oplopende werkloosheid nog niet, het zijn met name de Japanse kopers die de Spaanse (en ook de Rwandese?) obligatiekoersen doen dalen.

Bijna een jaar later is de economische situatie in Spanje alleen maar verslechterd, de werkloosheid is verder opgelopen en de vooruitzichten zien er allesbehalve schitterend uit. Toch is de rente op Spaanse staatsobligaties teruggevallen tot in de buurt van 4,30%, wat overeenstemt met pre-crisisniveaus. Nu doet zich het vreemde fenomeen voor dat Rwanda deze week staatsobligaties heeft uitgegeven met een coupon van 7%. Is de Spaanse economie dan vergelijkbaar met de Rwandese?, zo luidt een logische vraag. Zo erg is de situatie ondanks de steil oplopende werkloosheid nog niet, het zijn met name de Japanse kopers die de Spaanse (en ook de Rwandese?) obligatiekoersen doen dalen.