We mogen niet vergeten dat het financiële systeem zich vorige week daadwerkelijk aan de rand van de afgrond bevond. Bovendien blijven er nog een aantal vraagtekens met betrekking tot het reddingsplan.

Ook de beleggers stellen zich de vraag waarom de Dow Jones zich (nog) niet heeft hersteld tot de niveaus van de laatste helft van april. De link met Japan wordt dan al snel gelegd.

De Japanse beurs bereikte een piek in 1989 en heeft zich ondanks 20 jaar van overheidsmaatregelen niet volledig kunnen herstellen van de woelige jaren 80. Gemakkelijk geld beschikbaar stellen is dus niet noodzakelijk een oplossing.

Elk reddingsprogramma dat min of meer vergelijkbaar is met het Europese gaf in het verleden een korte kickstart, maar lang duurde die nooit. Ditmaal betrof het wel een zware adrenalinestoot, zodat het effect langer kan duren. Vroeg of laat zal de wereld echter moeten afkicken van het goedkope geld.

We mogen niet vergeten dat het financiële systeem zich vorige week daadwerkelijk aan de rand van de afgrond bevond. Bovendien blijven er nog een aantal vraagtekens met betrekking tot het reddingsplan. Ook de beleggers stellen zich de vraag waarom de Dow Jones zich (nog) niet heeft hersteld tot de niveaus van de laatste helft van april. De link met Japan wordt dan al snel gelegd. De Japanse beurs bereikte een piek in 1989 en heeft zich ondanks 20 jaar van overheidsmaatregelen niet volledig kunnen herstellen van de woelige jaren 80. Gemakkelijk geld beschikbaar stellen is dus niet noodzakelijk een oplossing. Elk reddingsprogramma dat min of meer vergelijkbaar is met het Europese gaf in het verleden een korte kickstart, maar lang duurde die nooit. Ditmaal betrof het wel een zware adrenalinestoot, zodat het effect langer kan duren. Vroeg of laat zal de wereld echter moeten afkicken van het goedkope geld.