Kenners van de situatie in de regio vrezen dat een wijziging in het politiek systeem in Bahrein de roep voor een gelijkaardige evolutie in Saoedi-Arabië kan doen toenemen.

In Saoedi-Arabië is er een sjiïetische minderheid die zich vooral in de olierijke oostelijke provincie van het koninkrijk situeert. John Sfakianakis, chief economist bij Saudi Fransi, stelt vast dat de nervositeit op de oliemarkt zienderogen toeneemt.

Hij is van mening dat de kans relatief klein is dat de onrust zich uitbreidt richting Saoedi-Arabië, maar de fear factor kan de olieprijzen in de komende dagen fors hoger gaan duwen.

Kenners van de situatie in de regio vrezen dat een wijziging in het politiek systeem in Bahrein de roep voor een gelijkaardige evolutie in Saoedi-Arabië kan doen toenemen. In Saoedi-Arabië is er een sjiïetische minderheid die zich vooral in de olierijke oostelijke provincie van het koninkrijk situeert. John Sfakianakis, chief economist bij Saudi Fransi, stelt vast dat de nervositeit op de oliemarkt zienderogen toeneemt. Hij is van mening dat de kans relatief klein is dat de onrust zich uitbreidt richting Saoedi-Arabië, maar de fear factor kan de olieprijzen in de komende dagen fors hoger gaan duwen.