De werkloosheidsgraad schommelt nog altijd rond de 30%, de jeugdwerkloosheid swingt de pan uit. De vooruitzichten wat betreft de evolutie van het Bruto Binnenlands Product zijn ronduit dramatisch en de aangekondigde verkopen van overheidsbezittingen brengen veel minder dan verwacht op.

Is een reddingsplan 3.0 voor Griekenland op komst? Het ziet er zo naar uit, maar de Grieken zelf hebben al een perfect alibi gevonden. Dat de economie het slechter dan verwacht doet, zou alles te maken hebben Rusland. De Russische sancties zouden nefast zijn voor de Griekse economie, een argument waar Europa maar moeilijk iets tegen kan inbrengen.

De werkloosheidsgraad schommelt nog altijd rond de 30%, de jeugdwerkloosheid swingt de pan uit. De vooruitzichten wat betreft de evolutie van het Bruto Binnenlands Product zijn ronduit dramatisch en de aangekondigde verkopen van overheidsbezittingen brengen veel minder dan verwacht op. Is een reddingsplan 3.0 voor Griekenland op komst? Het ziet er zo naar uit, maar de Grieken zelf hebben al een perfect alibi gevonden. Dat de economie het slechter dan verwacht doet, zou alles te maken hebben Rusland. De Russische sancties zouden nefast zijn voor de Griekse economie, een argument waar Europa maar moeilijk iets tegen kan inbrengen.