De hoge waardering van de relatieve sterkte index getoond in de grafiek wekt de indruk dat het optimisme omtrent de zuid-Europese staatsleningen tegen het plafond zit.

Het Financieele Dagblad bracht afgelopen weekend een waarschuwing uit bij de veronderstelling dat komend jaar wel eens het jaar kan worden van een draai uit obligaties naar aandelen.

Maar ook aan het begin van 2011 en 2012 overheerste het optimisme op de aandelenmarkten, maar in beide jaren keerde de crisis-stemming terug.

Het lijkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers daarom verstandig om de woorden van Einstein van vorige week nog eens te herhalen: 'A man should look for what is, and not for what he thinks should be'.

De hoge waardering van de relatieve sterkte index getoond in de grafiek wekt de indruk dat het optimisme omtrent de zuid-Europese staatsleningen tegen het plafond zit. Het Financieele Dagblad bracht afgelopen weekend een waarschuwing uit bij de veronderstelling dat komend jaar wel eens het jaar kan worden van een draai uit obligaties naar aandelen. Maar ook aan het begin van 2011 en 2012 overheerste het optimisme op de aandelenmarkten, maar in beide jaren keerde de crisis-stemming terug. Het lijkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers daarom verstandig om de woorden van Einstein van vorige week nog eens te herhalen: 'A man should look for what is, and not for what he thinks should be'.