Sommige families proberen letterlijk te overleven op pasta en ketchup. Maar Griekenland dreigt een voorbeeld te worden van wat de rest van de wereld te wachten staat. In de Verenigde Staten neemt de ondervoeding bij kinderen in grote steden al fors toe.

De kloof tussen rijk en arm wordt in de VS steeds groter, maar hetzelfde beeld stellen we in Europa vast. De kans is niet onbestaande dat we binnen een aantal jaren ook hier in West-Europa met hongerige kinderen geconfronteerd worden, tenminste wanneer de economie ook hier in een depressie zou wegzakken.

Sommige families proberen letterlijk te overleven op pasta en ketchup. Maar Griekenland dreigt een voorbeeld te worden van wat de rest van de wereld te wachten staat. In de Verenigde Staten neemt de ondervoeding bij kinderen in grote steden al fors toe. De kloof tussen rijk en arm wordt in de VS steeds groter, maar hetzelfde beeld stellen we in Europa vast. De kans is niet onbestaande dat we binnen een aantal jaren ook hier in West-Europa met hongerige kinderen geconfronteerd worden, tenminste wanneer de economie ook hier in een depressie zou wegzakken.