Eén van die landen is Kirgizistan, dat in 2004 zijn zogenaamde tulpenrevolutie beleefde. Een jaar later werd het corruptie regime van president Askar Akayev aan de kant gezet. Zijn opvolger Kurmanbek Bakiyev bleek echter al even corrupt als zijn voorganger.

Rusland houdt de voormalige deelstaat als een wurgslang in een ijzeren wurggreep. De Russen hebben de energie-, defensie- en transportsector van de Kirgiezen al gemonopoliseerd, de volgende stap kan een aanhechting worden. Maar eerst moet natuurlijk de klus in de Oekraïne geklaard worden.

Eén van die landen is Kirgizistan, dat in 2004 zijn zogenaamde tulpenrevolutie beleefde. Een jaar later werd het corruptie regime van president Askar Akayev aan de kant gezet. Zijn opvolger Kurmanbek Bakiyev bleek echter al even corrupt als zijn voorganger. Rusland houdt de voormalige deelstaat als een wurgslang in een ijzeren wurggreep. De Russen hebben de energie-, defensie- en transportsector van de Kirgiezen al gemonopoliseerd, de volgende stap kan een aanhechting worden. Maar eerst moet natuurlijk de klus in de Oekraïne geklaard worden.