De centrale bank kreeg de opdracht om voor miljarden yens geld bij te drukken, geld dat in de economie zou geïnvesteerd worden om de groei, de consumptie en uiteindelijk ook de inflatie aan te wakkeren. Het ziet er echter naar uit dat deze gewaagde politiek gefaald heeft.

Is Japanse monetaire politiek niet meer dan een Ponzi-schema? Daar lijkt het inderdaad steeds meer op. De Japanse centrale bank drukt vers geld waarmee de al uitstaande schulden worden afbetaald. Het ziet er echter naar uit dat dit spelletje zijn limieten heeft bereikt en dat het uur van de afrekening is aangebroken.

De centrale bank kreeg de opdracht om voor miljarden yens geld bij te drukken, geld dat in de economie zou geïnvesteerd worden om de groei, de consumptie en uiteindelijk ook de inflatie aan te wakkeren. Het ziet er echter naar uit dat deze gewaagde politiek gefaald heeft. Is Japanse monetaire politiek niet meer dan een Ponzi-schema? Daar lijkt het inderdaad steeds meer op. De Japanse centrale bank drukt vers geld waarmee de al uitstaande schulden worden afbetaald. Het ziet er echter naar uit dat dit spelletje zijn limieten heeft bereikt en dat het uur van de afrekening is aangebroken.