Inmiddels controleert IS(IS) 35% van het Syrisch grondgebied en heeft het de meeste van de olievelden van het land in handen. Bovendien krijgt ISIS ook steeds meer greep op de Iraakse olievelden. In de krant Al Arabiya verscheen in dat verband een dringende oproep aan het adres van de Verenigde Staten.

Volgens het Syrian Observatory for Human Rights is het hoog tijd dat er iets gebeurt in de regio, zoniet dreigt de hele situatie uit handen te lopen. Irak heeft de VS inmiddels al een ultimatum gesteld aan de Amerikaanse regering, met de boodschap dat het inmiddels al vijf over twaalf is.

Inmiddels controleert IS(IS) 35% van het Syrisch grondgebied en heeft het de meeste van de olievelden van het land in handen. Bovendien krijgt ISIS ook steeds meer greep op de Iraakse olievelden. In de krant Al Arabiya verscheen in dat verband een dringende oproep aan het adres van de Verenigde Staten. Volgens het Syrian Observatory for Human Rights is het hoog tijd dat er iets gebeurt in de regio, zoniet dreigt de hele situatie uit handen te lopen. Irak heeft de VS inmiddels al een ultimatum gesteld aan de Amerikaanse regering, met de boodschap dat het inmiddels al vijf over twaalf is.