Is de instorting van de koperprijs een voorbode van de daling van de goudprijs? Volgens sommige analisten is de link tussen koper en goud groter dan over het algemeen wordt aangenomen. Het feit dat bedrijven als Freeport McMoran op beide markten actief zijn, heeft daar nog niet eens zo veel mee te maken.

Eigenlijk draait alles om de factor China. De Chinezen zijn de grootste afnemers in de wereld van koper, maar ook de grootste consumenten van goud. Een daling van de consumptie van goud betekent tragere economische groei en dus uiteindelijk ook minder geld beschikbaar bij de consumenten voor het kopen van goud.

Is de instorting van de koperprijs een voorbode van de daling van de goudprijs? Volgens sommige analisten is de link tussen koper en goud groter dan over het algemeen wordt aangenomen. Het feit dat bedrijven als Freeport McMoran op beide markten actief zijn, heeft daar nog niet eens zo veel mee te maken. Eigenlijk draait alles om de factor China. De Chinezen zijn de grootste afnemers in de wereld van koper, maar ook de grootste consumenten van goud. Een daling van de consumptie van goud betekent tragere economische groei en dus uiteindelijk ook minder geld beschikbaar bij de consumenten voor het kopen van goud.