Hoofdpunten van het rapport:

• De inflatiecijfers in de Verenigde Staten bereikten begin dit jaar hun bodem en zijn daarna sterk gestegen tot een kerninflatie ('core CPI') van 2% -- 'core CPI' is de Amerikaanse consumentenprijsindex (Consumer Price Index) exclusief de prijzen voor voeding en energie.

• PIMCO verwacht dat de kerninflatie (core CPI) geleidelijk zal blijven groeien tot een niveau van 2,3% halverwege 2015.

• Gezien het feit dat de markt geen inflatierisicopremie biedt, en gelet op het aanhoudend relatief ruime beleid van de Amerikaanse Fed, lijken obligatiebeleggers er verstandig aan te doen posities te nemen in Amerikaanse tegen inflatie beschermde staatsobligaties (zogeheten TIPS; Treasury Inflation-Protected Securities) met een lange looptijd.

Hoofdpunten van het rapport: • De inflatiecijfers in de Verenigde Staten bereikten begin dit jaar hun bodem en zijn daarna sterk gestegen tot een kerninflatie ('core CPI') van 2% -- 'core CPI' is de Amerikaanse consumentenprijsindex (Consumer Price Index) exclusief de prijzen voor voeding en energie. • PIMCO verwacht dat de kerninflatie (core CPI) geleidelijk zal blijven groeien tot een niveau van 2,3% halverwege 2015. • Gezien het feit dat de markt geen inflatierisicopremie biedt, en gelet op het aanhoudend relatief ruime beleid van de Amerikaanse Fed, lijken obligatiebeleggers er verstandig aan te doen posities te nemen in Amerikaanse tegen inflatie beschermde staatsobligaties (zogeheten TIPS; Treasury Inflation-Protected Securities) met een lange looptijd.