De naam geeft het aan dat ze hun posities proberen af te dekken. Dat betekent dat ze de ene markt kopen en de andere markt verkopen.

Fantastisch als het werkt maar in deze tijd zijn de correlaties er niet en verliezen hedgefondsen soms aan twee kanten. De schuld wordt vaak gegeven aan de centrale banken.

Door hun handelwijze zoals het opkopen van de obligaties verstoren ze de markten. En dat zorgt voor het gebrek aan correlaties. Nu is het ietwat te gemakkelijk om hier de schuld neer te leggen.

Natuurlijk is het beleid dat de centrale banken voeren niet eerder vertoond. Maar wat de centrale banken nu doen is heel duide-lijk met de markten communiceren.

Als de centrale bank zegt dat zij de rente lange tijd laag zal houden dan doet zij dat ook. Beleggers kunnen op deze manier niet verrast worden.

Dit in tegenstelling tot de jaren negentig waar centrale bankiers er bijna een genoegen in schonken om de markten op het verkeerde been te zetten.

Wellicht dat de beleggers in obligaties in de VS het nog niet helemaal geloven en daarom zo fors verkocht hebben. Maar als de inflatie een indicator is dan is de huidige rente in de VS te hoog.

De naam geeft het aan dat ze hun posities proberen af te dekken. Dat betekent dat ze de ene markt kopen en de andere markt verkopen. Fantastisch als het werkt maar in deze tijd zijn de correlaties er niet en verliezen hedgefondsen soms aan twee kanten. De schuld wordt vaak gegeven aan de centrale banken. Door hun handelwijze zoals het opkopen van de obligaties verstoren ze de markten. En dat zorgt voor het gebrek aan correlaties. Nu is het ietwat te gemakkelijk om hier de schuld neer te leggen. Natuurlijk is het beleid dat de centrale banken voeren niet eerder vertoond. Maar wat de centrale banken nu doen is heel duide-lijk met de markten communiceren. Als de centrale bank zegt dat zij de rente lange tijd laag zal houden dan doet zij dat ook. Beleggers kunnen op deze manier niet verrast worden. Dit in tegenstelling tot de jaren negentig waar centrale bankiers er bijna een genoegen in schonken om de markten op het verkeerde been te zetten. Wellicht dat de beleggers in obligaties in de VS het nog niet helemaal geloven en daarom zo fors verkocht hebben. Maar als de inflatie een indicator is dan is de huidige rente in de VS te hoog.