Het verhaal is bekend: de centrale banken, met op kop de Amerikaanse, hebben op grote schaal geld bijgedrukt en de vrees bestond dat dit geld de economie zou binnendringen. Hierdoor zou automatisch inflatie ontstaan, met alle gevolgen van dien voor de klassieke activaklassen.

Volgens Tyler Durden van Zero Hedge is het gevaar op catastrofes zeker niet verdwenen, het gedrag van de FED kan op zijn zachtst gezegd gevaarlijk worden genoemd, maar het goud heeft het tot dusver feestelijk laten afweten. Durden adviseert daarom om naar andere 'harde' activa zoals landbouwgrond te kijken.

Het verhaal is bekend: de centrale banken, met op kop de Amerikaanse, hebben op grote schaal geld bijgedrukt en de vrees bestond dat dit geld de economie zou binnendringen. Hierdoor zou automatisch inflatie ontstaan, met alle gevolgen van dien voor de klassieke activaklassen. Volgens Tyler Durden van Zero Hedge is het gevaar op catastrofes zeker niet verdwenen, het gedrag van de FED kan op zijn zachtst gezegd gevaarlijk worden genoemd, maar het goud heeft het tot dusver feestelijk laten afweten. Durden adviseert daarom om naar andere 'harde' activa zoals landbouwgrond te kijken.