Binnen de BEL20 is het steraandeel ongetwijfeld AB InBev. In tegenstelling tot de cyclische namen binnen de Brusselse beursindex lijkt er volgens Geert van Herck van Leleux niets de koersstijging van het aandeel in de weg te staan.

De Leuvense bierbrouwer profiteert van zijn defensief karakter, zijn aanwezigheid in de groeilanden en bovenal zijn niet aflatende focus op kostenbesparingen.

Dankzij deze kostenbesparingen is de groep erin geslaagd de hoge schuldenberg (n.a.v. de talrijke overnames uit het verleden) sterk terug te dringen.

Op fundamenteel vlak ziet volgens Geert van Herck weinig problemen voor AB InBev. Maar als hij kijkt naar enkele technische indicatoren werpen, is er enige reden tot voorzichtigheid.

Want het is net op dit ogenblik dat de koers historisch hoog is dat alle beleggers dit aandeel nog snel in portefeuille willen nemen. M.a.w. het sentiment is nu op zijn hoogst.

Geen verkoopadvies

Deze technische analyse is geen verkoopadvies voor AB InBev, volgens Geert van Herck wel een waarschuwing dat een correctie voor de deur staat.

M.a.w. beleggers die het aandeel in portefeuille hebben, krijgen de raad mee bepaalde steunniveaus goed in de gaten te houden.

Als het steunniveau doorbroken wordt, loont het de moeite de koerswinst van de afgelopen maanden veilig te stellen en te wachten tot een nieuw aankoopsignaal.

Dit laatste geldt zeker voor geïnteresseerde beleggers die nu best even afwachten alvorens in te stappen.

Binnen de BEL20 is het steraandeel ongetwijfeld AB InBev. In tegenstelling tot de cyclische namen binnen de Brusselse beursindex lijkt er volgens Geert van Herck van Leleux niets de koersstijging van het aandeel in de weg te staan. De Leuvense bierbrouwer profiteert van zijn defensief karakter, zijn aanwezigheid in de groeilanden en bovenal zijn niet aflatende focus op kostenbesparingen. Dankzij deze kostenbesparingen is de groep erin geslaagd de hoge schuldenberg (n.a.v. de talrijke overnames uit het verleden) sterk terug te dringen. Op fundamenteel vlak ziet volgens Geert van Herck weinig problemen voor AB InBev. Maar als hij kijkt naar enkele technische indicatoren werpen, is er enige reden tot voorzichtigheid. Want het is net op dit ogenblik dat de koers historisch hoog is dat alle beleggers dit aandeel nog snel in portefeuille willen nemen. M.a.w. het sentiment is nu op zijn hoogst.Geen verkoopadvies Deze technische analyse is geen verkoopadvies voor AB InBev, volgens Geert van Herck wel een waarschuwing dat een correctie voor de deur staat. M.a.w. beleggers die het aandeel in portefeuille hebben, krijgen de raad mee bepaalde steunniveaus goed in de gaten te houden. Als het steunniveau doorbroken wordt, loont het de moeite de koerswinst van de afgelopen maanden veilig te stellen en te wachten tot een nieuw aankoopsignaal. Dit laatste geldt zeker voor geïnteresseerde beleggers die nu best even afwachten alvorens in te stappen.