De Amerikaanse centrale bank kan ondanks haar uitgesproken procyclische ingesteldheid volgens professor Stefan Duchateau steeds minder volhouden dat de monetaire stimulansen noodzakelijk blijven om de economische groei niet in gevaar te brengen.

Hierdoor ontstaat tot wat onwennigheid over het toekomstig pad van de rente waardoor de markten enerzijds wat volatieler worden en anderzijds wat lagere regionen wensen op te zoeken.

Lagere waarderingen bieden op zich immers wat meer bescherming tegen mogelijke rentestijgingen wanneer de FED uiteindelijk toch besluit om haar inkoopprogramma's van obligaties op een lager toerental te brengen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De Amerikaanse centrale bank kan ondanks haar uitgesproken procyclische ingesteldheid volgens professor Stefan Duchateau steeds minder volhouden dat de monetaire stimulansen noodzakelijk blijven om de economische groei niet in gevaar te brengen. Hierdoor ontstaat tot wat onwennigheid over het toekomstig pad van de rente waardoor de markten enerzijds wat volatieler worden en anderzijds wat lagere regionen wensen op te zoeken. Lagere waarderingen bieden op zich immers wat meer bescherming tegen mogelijke rentestijgingen wanneer de FED uiteindelijk toch besluit om haar inkoopprogramma's van obligaties op een lager toerental te brengen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.