Om een antwoord te formuleren op deze vragen is het volgens Leleux handig even achterom te kijken. Zo moet het voor iedereen duidelijk zijn dat de olieprijs al bijna 2 jaar aan het stijgen is (en al meer dan verdubbeld sinds het dieptepunt van maart 2009). Er is dus al een mooie rit afgelegd.

Een typisch kenmerk van grondstoffenmarkten is volgens Leleux het opduiken van "paniek" op het einde van een trend. En deze "paniek" vindt vandaag zijn oorsprong in de Libische problemen (die misschien kunnen overspringen naar Saudi-Arabië).

Om een antwoord te formuleren op deze vragen is het volgens Leleux handig even achterom te kijken. Zo moet het voor iedereen duidelijk zijn dat de olieprijs al bijna 2 jaar aan het stijgen is (en al meer dan verdubbeld sinds het dieptepunt van maart 2009). Er is dus al een mooie rit afgelegd. Een typisch kenmerk van grondstoffenmarkten is volgens Leleux het opduiken van "paniek" op het einde van een trend. En deze "paniek" vindt vandaag zijn oorsprong in de Libische problemen (die misschien kunnen overspringen naar Saudi-Arabië).